فیلم تعویض پانسمان کیست مویی (سینوس پیلونیدال) باز و بسته در منزل

 

یکی از مهمترین نکاتی که باید بعد از عمل جراحی کیست مویی رعایت کنید، تعویض مرتب و صحیح پانسمان کیست مویی است. تعویض صحیح پانسمان از عفونت و سایر عوارض بعد از جراحی جلوگیری کرده و در روند بهبودی بیمار به شدت موثر است. لازم به ذکر است که نحوه تعویض و مراقبت از پانسمان، بسته به روش درمان بیماری متفاوت است. در ادامه قصد داریم به بررسی کامل تعویض پانسمان بپردازیم و شما می توانید فیلم تعویض پانسمان کیست مویی را مشاهده کنید.

پانسمان کیست مویی باز

همانطور که حتما اطلاع داریدجراحی کیست مویی به روش باز و بسته انجام میشود، در روش باز بعد از تخلیه کامل کیست و بافت اطراف آن محل جراحی را بدون بخیه رها می کنند تا به تدریج از داخل به سمت خارج ترمیم شود. بنابراین آن بخش از بافت کاملاً باز بوده و به شدت در معرض عفونت است، برای پیشگیری از عفونت می بایست تمامی ناحیه با پانسمان مناسب پوشانده شود.

لازم به ذکر است که پانسمان کیست مویی باز باید به صورت روزانه و توسط فرد متخصص و دکتر کیست مویی و ترجیحاً پزشک تعویض شود.

هنگام تعویض پانسمان رعایت نکات زیر الزامی است:

ابتدا پانسمان قبلی را از داخل زخم خارج کنید.

ناحیه زخم را به طور کامل با سرم مناسب شستشو دهید.

پانسمان مناسب یا همان گاز استریل مرطوب را داخل زخم قرار دهید.

با استفاده از چسب مناسب پانسمان گاز استریل را در جای خود محکم کنید.

این مراحل باید به صورت روزانه تکرار شود.

معمولاً بهبودی و ترمیم کامل زخم کیست مویی بسته به اندازه و عمق کیست،بین ۲ الی ۶ ماه زمان نیاز دارد بیمار باید در در این مدت روزانه پانسمان را تعویض کند.

همانطور که ذکر شد بهتر از تعویض پانسمان به فردی متخصص بسپارید عدم رعایت این نکات ممکن است موجب عفونت قارچ و یا ترشحات چرکی و خونی شود.

یک راه مناسب برای جلوگیری از این عوارض و کوتاه شدن دوره درمان به کمتر از دو هفته، درمان کیست مویی با لیزر به جای جراحی سنتی است. در این روش بدون نیاز به تیغ جراحی و استفاده از نور لیزر، نه تنها احتمال عود بیماری کاهش می‌یابد بلکه دردسرهای مربوط به تعویض پانسمان نیز وجود ندارند.

شستشو و پانسمان کیست مویی بسته

جراحی به روش بسته یکی دیگر از گزینه های جراحی سنتی است. در این روش بعد از تخلیه کامل کیست محل جراحی را با بخیه می بندند. این عمل در پیشگیری از عفونت موثر است، اما ممکن است احتمال عود مجدد بیماری را تا چندین برابر افزایش دهد.

برای این جراحی معمولاً پس از عمل پزشک محل زخم را پانسمان کرده و تا سه روز نیازی به تعویض پانسمان نیست. در روش عمل جراحی کیست مویی بسته معمولاً از یک درن جراحی باریک به جهت تخلیه سریع طرح خونابه و ترشحات استفاده می شود.

معمولاً وقتی پس از روز سوم به پزشک مراجعه میکنید این درن و پانسمان تعویض و یا برداشته می شوند. لازم به ذکر است در این مدت نباید به پانسمان و درن را دستکاری و یا آن را تعویض کنید.

بعد از این مدت باید پانسمان روی زخم روزانه و مرتب تعویض شود. در این روش جراحی معمولاً بعد از دو هفته بخیه ها کشیده میشوند . بعد از کشیدن بخیه آن نباید در خونریزی و خارش وجود داشته باشد. ممکن است جای بخیه ها تا مدتی روی پوست بماند. اگر این عمل با لیزر انجام شود احتمال وجود ماندن اسکار ها به شدت کاهش می یابد.

لازم به ذکر است تا روز سوم پس از عمل حمام ممنوع است اما بعد از این مدت می توانید روزانه دوش کوتاه مدت بگیرید ولی از نشستن طولانی مدت وارد کردن فشار به زخم یا از بین بردن موهای زائد پرهیز کنید.

آیا کشیدن بخیه کیست مویی درد دارد؟

خیر، در صورتی که جراحی کیست مویی به صلاح دید پزشک به روش بسته انجام شده باشد، نیاز است چند روز بعد برای کشیدن بخیه ها مراجعه کنید. مدت زمان بین جراحی تا کشیدن بخیه ها بسته به اندازه کیست و تعداد بخیه و وضعیت بیمار تعیین میشود. این مدت زمان بین 3 تا 10 روز متغییر است. لازم به ذکر است که معمولاً کشیدن بخیه درد نداشته و باعث خونریزی یا سایر مشکلات احتمالی نمیشود.

معمولاً وقتی پزشک بخیه ها را میکشد که زخم کیست ترمیم شده باشد، با این حال باید بیمار مراقب زخم باشد و از مواد ضدعفونی کننده مناسب و پانسمان مناسب استفاده نماید.

پانسمان کیست مویی با عمل لیزر

لیزر بهترین روش جراحی کیست مویی که بدون نیاز به تیغ جراحی توده کیست را از بین می برد، بنابراین در عمل زخم بازی شبیه به زخم جراحی وجود ندارد. بنابراین نیازی به پانسمان نیست. در مواردی که محدوده کیست بزرگ و پیشرفته باشد، ممکن است از بخیه استفاده کرده و یا به همان شکل رها شود، در این موارد احتمال ترشحات برای چند روز پس از عمل وجود دارد.

پیشگیری

بهتر است پس از جراحی نکات پیشگیری از کیست مویی،رعایت کنید تا مجدداً دچار بیماری نشوید.

بهتر است دوران پس از جراحی بر روی شکم خوابید تا فشار کمتری روی زخم وارد شود.

بیماران باید از نشستن به مدت طولانی به شدت پرهیز کنند.

بیماریهای هنگام نشستن از یک بالش دوناتی شکل استفاده کنند.

برای شستشوی زخم از سرنگ و سرم مناسب استفاده کنید.

رعایت بهداشت تعویض مرتب پانسمان از عود مجدد آن جلوگیری خواهد کرد.